De zeehonden in de Waddenzee leven in het mooiste natuurgebied van Europa. We nemen u mee naar de zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving. De rust in het gebied,  de hoge en steile zandbanken, zorgen ervoor dat de zeehonden het er prima naar hun zin hebben in dit deel van de Waddenzee. Dagelijks zien wij, zowel met hoog- als met laag water,  vele tientallen, en meestal zelfs honderden zeehonden!

TX25: Speciale tocht naar de Razende Bol – 1,5 uur
De vaartocht naar de Razende Bol met de TX25 is een speciale tocht. Deze ongerepte zandplaat ten zuiden van Texel is meer dan de moeite waard. Vlak voor de kust, maar toch midden in de zee. Hier nemen we een kijkje bij de zeehondenkolonie, die zich er heeft gevestigd. De Razende Bol is een plek waar zeehonden graag komen. Ga jij ook mee op zeehondensafari?

De Vriendschap: Korte tocht – 1,15 uur
In het gebied rond het “Eierlandse Gat”, leven gewone zeehonden en grijze zeehonden, ook wel robben genoemd! Dankzij de rust in het gebied en de hoge en steile zandbanken, kruipen grote groepen zeehonden graag op de drooggevallen platen, om te genieten van de zon en de rust. Zelfs met een gemiddeld hoogwater, liggen ze nog heerlijk bij elkaar in het zand.