De zeehonden in de Waddenzee leven in het mooiste natuurgebied van Europa. We nemen u mee naar de zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving. De rust in het gebied,  de hoge en steile zandbanken, zorgen ervoor dat de zeehonden het er prima naar hun zin hebben in dit deel van de Waddenzee. Dagelijks zien wij, zowel met hoog- als met laag water, vele tientallen, en meestal zelfs honderden zeehonden!

Tocht naar De Bollen
De tocht naar De Bollen duurt ongeveer 1 uur waardoor we geruime tijd naast de zandbank (zandplaat) De Bollen kunnen verblijven. De zandplaat ligt ten zuidoosten van het waddeneiland Texel.  Op en rondom de zandbank vertoeft vaak een grote groep zeehonden. Zo kunt U zien hoe deze wonderlijke zoogdieren in het wild leven, omgeven door allerlei vogels en zeedieren die bij het interessante leven van de zeehonden horen: “een unieke ervaring op de leukste dag van je leven”


Speciale tocht naar de Razende Bol

bewerkt 0N8A7546Extra bij de ‘TX25’ is een vaartocht van 1,5 uur naar de Razende Bol. Deze ongerepte zandplaat ten zuiden van Texel is meer dan de moeite waard. Vlak voor de kust, maar toch midden in de zee. Hier nemen we een kijkje bij de zeehondenkolonie, die zich er heeft gevestigd. De Razende Bol is een plek waar zeehonden graag komen.

Tij
Het getij (hoog- en laagwater) bepaald op welke tijdstip er welke tocht  gevaren wordt. Als u vooraf belt om te reserveren dan kunnen wij u precies vertellen welke afvaart naar welke locatie gaat en kunt u dan uw keuze maken.