Beleef de leukste dag van je leven

Zeehonden Kijken Texel met de TX25Zorgeloos uitwaaien, voel de wind, adem de zeelucht, geniet van de ruimte, rust en de zeehonden in de Waddenzee. Met onze boten de “TX25″ of ‘De Vriendschap” maakt u een tocht van naar de zeehonden, die zich bevinden op het wad . Zodra u op het water bent, waant u zich in een andere wereld. Gewoon genieten van wat u allemaal op zee tegenkomt. Dat is verrassend veel en altijd weer anders. De schipper weet er veel over te vertellen en kent het gebied op zijn duim(pje).


TX25 Oudeschild : Speciale tocht naar de Razende Bol – 1,5 uur

0N8A0928Een vaartocht met de TX25 naar de Razende Bol is een unieke ervaring. Deze ongerepte zandplaat ten zuiden van Texel is meer dan de moeite waard. Vlak voor de kust, maar toch midden in de zee. Hier nemen we een kijkje bij de zeehondenkolonie, die zich er heeft gevestigd. De Razende Bol is een plek waar zeehonden graag komen. Op deze tocht geven wij 100% zeehonden garantie en is de mooiste tocht die we varen. Op en rondom de zandbank vertoeft vaak een grote groep zeehonden. Zo kunt U zien hoe deze wonderlijke zoogdieren in het wild leven, omgeven door allerlei vogels en zeedieren die bij het interessante leven van de zeehonden horen: “een unieke ervaring op de leukste dag van je leven”

De Vriendschap De Cocksdorp: Korte tocht – 1,15 uurZeehond in Unesco Waddengebied
In het gebied rond het “Eierlandse Gat”, leven gewone zeehonden en grijze zeehonden, ook wel robben genoemd! Dankzij de rust in het gebied en de hoge en steile zandbanken, kruipen grote groepen zeehonden graag op de drooggevallen platen, om te genieten van de zon en de rust. Zelfs met een gemiddeld hoogwater, liggen ze nog heerlijk bij elkaar in het zand.
De zeehonden zijn gewend aan onze boten en kijken vaak al nieuwsgierig om zicht heen. De zeehonden rusten met laag water op de zandbank en ze liggen in groepen bij elkaar. Als we bij de zeehonden zijn geven we u alle tijd om de zeehonden te bekijken en foto’ s te maken, door hun nieuwsgierigheid poseren ze vaak ook nog voor u. Kom dat zelf ook eens ervaren!

Groeten vanaf de Waddenzee,  de schipper